Gruzínská vína a další poklady Kavkazu

Ostatní

Ponořte se do bohatého kulturního a chuťového dědictví Kavkazu prostřednictvím gruzínských vín a dalších pokladů této fascinující oblasti. Gruzínská vína, plná historie a tradice, jsou jen začátek této nezapomenutelné cesty, která vám otevře dveře do světa kavkazských skvostů a jedinečných chuťových zážitků. Užijte si gruzínská bílá vína, gruzínská červená vína a gruzínská růžová vína.

Tradiční gruzínská bílá vína

V srdci gruzínské vinařské tradice zaujímají tradiční gruzínská bílá vína významné místo. Vysoce ceněná jsou pro svou jedinečnou výrobní metodu a bohatý chuťový profil, tato vína odrážejí nejen mistrovství gruzínských vinařů, ale také rozmanitost půdy a klimatu, které Gruzie nabízí. Vyráběná z tradičních odrůd, jako je Rkatsiteli nebo Mtsvane, se tato gruzínská bílá vína často fermentují a zrají v kvevri, což jsou hliněné amfory pohřbené v zemi. Tato metoda výroby propůjčuje vínu neopakovatelný charakter, kde se snoubí tóny ovoce, květin a jemných minerálů. Neméně zajímavá jsou gruzínská červená vína a gruzínská růžová vína.

Gruzínský koňak a jedinečná čača

Vytříbený gruzínský koňak

Gruzínský koňak se zapsal do světa destilátů svou jedinečnou elegancí a rafinovaným profilem chutí. Oproti tradičním koňakům nabízí intenzivní ovocné tóny, vyvážené jemným kořeněným akcentem. Tento vytříbený nápoj vzniká kombinací pečlivě vybraných hroznů, starobylých postupů výroby a několika let zrání v dřevěných sudech.

Tradiční čača, chuť Gruzie

Čača, gruzínská pálenka s kořeny sahajícími hluboko do historie, je symbolem pohostinnosti a kulturního bohatství Gruzie. Čača, často vyráběná z odrůd hroznů, jako je Rkatsiteli, se vyznačuje silnou a charakteristickou chutí. Každý doušek čači přináší nejen lahodný zážitek, ale i hrdost na gruzínskou kulinářskou tradici, kde se jedinečná chuť stává zrcadlem bohatství kavkazského kulturního dědictví.

Gruzie, to nejsou pouze gruzínská vína

Jak už název napovídá, Gruzie toho nabízí mnohem víc než “pouze” gruzínská vína. Bohatá je i kuchyně Kavkazu. Z Gruzie můžete ochutnat zajímavé omáčky a nakládanou zeleninu, kterou pro vás dovážíme v rámci projektu.

Gruzínské omáčky – gruzínská kuchyně se pyšní nejen bohatými chutěmi, ale i širokou škálou omáček, které přidávají jedinečnou pikantnost a aromata do každého pokrmu. Jednou z nejoblíbenějších je adžika, směs červených paprik, česneku a bylin, která dodává pokrmům intenzivní pálivost a komplexní chuť. Kromě adžiky jsou populární i omáčky jako tkemali, nebo satsebeli, což je směs bazalky, petrželky a koriandru.

Nakládaná zelenina – gruzínská kuchyně, bohatá na pestrou paletu chutí, vytváří výjimečnou harmonii pomocí nakládané zeleniny. Oblíbená je kombinace okurek, rajčat, lilku a paprik v octovém nálevu. Další oblíbenou variantou je “jonjoli”, studený předkrm zGruzie.